Dhal curry

Dhal curry is een heerlijke Indiase curry die gemaakt wordt met gedroogde linzen. Het is een eenvoudig gerecht dat een heerlijke smaak heeft en een geweldige manier is om veel voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit recept is een eenvoudige manier om dhal curry te maken met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 1 kopje gedroogde linzen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 kopje water
– 1/2 kopje kokosmelk
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het koken van de linzen. Breng een pan met water aan de kook en voeg de linzen toe. Kook de linzen gedurende 15-20 minuten totdat ze gaar zijn.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 5 minuten totdat deze zacht is.

3. Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de kurkuma, komijn, garam masala en chili poeder toe en bak deze gedurende 1 minuut.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed. Voeg vervolgens het water toe en breng het geheel aan de kook.

5. Voeg de gekookte linzen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de kokosmelk toe en roer goed. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

7. Laat de curry nog 5 minuten zachtjes koken. Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Dhal curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven