Dal

Dal is een heerlijk, veelzijdig gerecht dat een grote variëteit aan smaken en texturen biedt. Het is een klassieker in de Indiase keuken en een favoriet bij veel mensen. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is ook nog eens gezond. In dit recept maken we een klassieke dal met kikkererwten, tomaten, kruiden en specerijen. Het is een heerlijk, voedzaam gerecht dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak.

Ingrediënten:

– 1 kop kikkererwten, geweekt
– 1 ui, gehakt
– 2 tomaten, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel chili poeder
– 1/2 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 3-4 minuten, of totdat de ui zacht is.

3. Voeg de knoflook, tomaten, komijnpoeder, kurkuma, garam masala, chili poeder en zout toe en bak gedurende 1-2 minuten.

4. Voeg de kikkererwten toe en voeg genoeg water toe om de kikkererwten te bedekken.

5. Breng aan de kook en laat het gerecht gedurende 20-25 minuten zachtjes koken, of totdat de kikkererwten gaar zijn.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de dal met rijst of naanbrood.

Dal

Geef een reactie

Schuiven naar boven