Daim taart

Daim taart is een heerlijke zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van karamel, chocolade en krokante koekjes. Deze taart is een geweldige traktatie voor elke gelegenheid. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Daim taart.

Ingrediënten:

– 200 gram Daim koekjes
– 200 gram boter
– 200 gram karamel
– 200 gram pure chocolade
– 200 ml slagroom

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Breek de Daim koekjes in kleine stukjes en doe deze in een kom.

3. Smelt de boter en voeg deze toe aan de koekjes. Meng alles goed door elkaar.

4. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk het aan met de achterkant van een lepel.

5. Bak de bodem in de oven voor ongeveer 10 minuten. Laat de bodem afkoelen.

6. Smelt de karamel en chocolade in aparte pannen.

7. Klop de slagroom stijf en voeg deze toe aan de gesmolten karamel. Meng alles goed door elkaar.

8. Verdeel de karamelmengsel over de bodem en zet de taart in de koelkast.

9. Verdeel de gesmolten chocolade over de taart en zet de taart nogmaals in de koelkast.

10. Laat de taart minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.

11. Serveer de taart met wat extra karamel en chocolade.

Eet smakelijk!

Daim taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven