Dahl

Dahl is een heerlijke Indiase maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om veel smaak toe te voegen aan je maaltijd. Het is een gerecht dat veel verschillende smaken en texturen combineert, waardoor het een heerlijke maaltijd is die je helemaal naar je zin maakt. In dit recept zal ik je laten zien hoe je een heerlijke dahl kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 1 kopje gedroogde linzen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel garam masala
– 1/2 theelepel chili poeder
– 1/2 theelepel zout
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 kopje water
– 1/4 kopje kokosmelk
– 1/4 kopje gehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Begin met het koken van de linzen. Breng een pan met water aan de kook en voeg de linzen toe. Kook de linzen gedurende 15-20 minuten totdat ze gaar zijn. Giet de linzen af en zet apart.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 5 minuten totdat deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, garam masala, chili poeder en zout toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat het gerecht 5 minuten koken.

5. Voeg de linzen toe en laat het gerecht nog eens 5 minuten koken. Voeg de kokosmelk toe en roer goed.

6. Laat het gerecht nog eens 5 minuten koken. Voeg de gehakte koriander toe en roer goed.

7. Serveer de dahl met rijst of naanbrood. Geniet ervan!

Dahl

Geef een reactie

Schuiven naar boven