Daging rendang

Daging Rendang is een klassieke Indonesische curry die wordt bereid met kokosmelk, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke, pittige maaltijd die perfect is voor een avondmaaltijd. Met deze recept kunt u een heerlijke Daging Rendang maken die uw gasten zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels gember, fijngehakt

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels sambal oelek

– 2 eetlepels ketoembar

– 2 eetlepels korianderpoeder

– 2 eetlepels komijnpoeder

– 2 eetlepels laos

– 2 eetlepels palmsuiker

– 2 eetlepels ketjap manis

– 1 blik kokosmelk

– 2 eetlepels olie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, gember, kurkuma, sambal oelek, ketoembar, korianderpoeder, komijnpoeder, laos en palmsuiker toe. Roerbak de kruiden en specerijen op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg de runderlappen toe en bak deze gedurende 5 minuten mee.

3. Voeg de kokosmelk, ketjap manis en zout en peper naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Laat de Daging Rendang nog 10 minuten zachtjes koken totdat de saus is ingedikt.

5. Serveer de Daging Rendang met rijst of naanbrood.

Eet smakelijk!

Daging rendang

Geef een reactie

Schuiven naar boven