Dadelkoekjes

Dadelkoekjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker zoet, knapperig en heerlijk met een kopje thee of koffie. Deze dadelkoekjes zijn gemaakt met dadelstroop, kaneel en noten voor een extra smaakvolle twist. Ze zijn eenvoudig te maken en zullen zeker een hit zijn bij je familie en vrienden.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje koude boter
– 1/2 kopje dadelstroop
– 1 ei
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/2 kopje gemengde noten (walnoten, pecannoten, hazelnoten, etc.)

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. Voeg de koude boter toe en kneed het met je handen tot het een kruimelig deeg vormt.

4. Voeg de dadelstroop, ei, vanille-extract en kaneel toe en kneed het deeg tot het een bal vormt.

5. Voeg de noten toe en kneed het deeg nog een keer.

6. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/4 inch.

7. Gebruik een koekjesvorm om koekjes uit het deeg te snijden.

8. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

9. Bak de koekjes in de oven gedurende 10-12 minuten of tot ze goudbruin zijn.

10. Laat de koekjes afkoelen voordat je ze serveert.

Dadelkoekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven