Currysaus

Currysaus is een heerlijke saus die je kunt gebruiken om je gerechten een extra smaak te geven. Het is een combinatie van verschillende kruiden en specerijen, waardoor het een heerlijke smaak heeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke currysaus kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel kerriepoeder

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1 blikje tomatenpuree

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, kokosmelk en water toe en roer goed.

5. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

6. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de saus bij je favoriete gerechten.

Currysaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven