Curry vegetarisch

Curry is een heerlijke manier om vegetarische gerechten te maken. Het is een kruidige, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak. In dit recept maken we een vegetarische curry met een mix van kruiden, groenten en kokosmelk. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen kaneel

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 blikje kokosmelk

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 kopje groentebouillon

– 1 kopje gesneden wortelen

– 1 kopje gesneden paprika

– 1 kopje gesneden champignons

– 1 kopje gesneden courgette

– 1 kopje gesneden bloemkool

– 1 kopje gesneden spinazie

– 1 kopje gesneden peterselie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kokosmelk, tomatenpuree, groentebouillon en alle groenten toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Curry vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven