Curry vega

Curry vega is een heerlijke vegetarische curry die je in een handomdraai kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kruiden, groenten en kokosmelk die een heerlijke smaak en textuur geeft. Deze curry is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te verhogen en is ook een geweldige optie voor veganisten. Hieronder volgt het recept voor curry vega.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 blikje kokosmelk

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 kopje groentebouillon

– 1 kopje gesneden wortelen

– 1 kopje gesneden paprika

– 1 kopje gesneden courgette

– 1 kopje gesneden aubergine

– 1 kopje gesneden bloemkool

– 1 kopje gesneden spinazie

– 1 kopje gesneden champignons

– 1 kopje gesneden kikkererwten

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kokosmelk, tomatenpuree en groentebouillon toe en roer goed.

4. Voeg de groenten toe en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Curry vega

Geef een reactie

Schuiven naar boven