Curry masala

Curry Masala is een heerlijke Indiase maaltijd die een combinatie is van verschillende kruiden en specerijen. Het is een kruidige, pittige maaltijd die een heerlijke smaak heeft. Het is een geweldige manier om je maaltijd op te vrolijken en je smaakpapillen te verrassen. Hieronder volgt een recept voor Curry Masala.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen kaneel

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 theelepel garam masala

– 1 blik tomatenpuree

– 1 kopje water

– 1 kopje kikkererwten

– 1 kopje gekookte rijst

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de komijn, koriander, kurkuma, kaneel, gember, chilipeper en garam masala toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en breng aan de kook.

6. Voeg de kikkererwten toe en laat 10 minuten koken.

7. Voeg de gekookte rijst toe en laat nog 5 minuten koken.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer met naanbrood of gekookte rijst.

Geniet van je Curry Masala!

Curry masala

Geef een reactie

Schuiven naar boven