Cufte

Cufte is een traditionele Servische gerecht dat wordt gemaakt met aardappelen, uien, knoflook, paprika, tomaten en kruiden. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die eenvoudig te maken is en een geweldige manier is om de smaken van Servië te ervaren. In dit recept leer je hoe je cufte kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de uien, knoflook, paprika, tomaten, paprikapoeder, zout en peper toe en bak de groenten gedurende 5 minuten.

3. Voeg de aardappelblokjes toe en roer alles goed door elkaar.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de cufte gedurende 25-30 minuten, of totdat de aardappelen gaar zijn.

5. Serveer de cufte warm met een salade of andere groenten. Geniet ervan!

Cufte

Geef een reactie

Schuiven naar boven