Creme caramel

Creme caramel is een klassieke Franse dessert dat bestaat uit een laagje zoete custard met een karamel laagje bovenop. Het is een heerlijk zoet en romig dessert dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Hieronder volgt een recept voor creme caramel.

Ingrediënten:

– 2 kopjes suiker
– 1 kopje water
– 2 kopjes melk
– 4 eieren
– 1 theelepel vanille extract

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Voeg de suiker en het water toe aan een steelpan en verwarm het mengsel op middelhoog vuur. Roer het mengsel regelmatig totdat de suiker is opgelost en het mengsel begint te koken. Laat het mengsel koken totdat het een goudbruine kleur krijgt.

3. Verdeel het karamelmengsel over de bodem van een ovenschaal.

4. Voeg de melk, eieren en vanille extract toe aan een kom en mix het mengsel goed. Giet het mengsel over de karamel in de ovenschaal.

5. Plaats de ovenschaal in de oven en bak het gerecht gedurende 40-45 minuten. Controleer of de creme caramel gaar is door er een mes in te steken. Als het mes er schoon uitkomt, is de creme caramel gaar.

6. Laat de creme caramel afkoelen en serveer het gerecht koud. Geniet ervan!

Creme caramel

Geef een reactie

Schuiven naar boven