Crème brulee

Crème brulee is een klassieke Franse dessert dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van zoete, romige custard met een knapperige karamel laag. Het is een eenvoudig dessert om te maken, maar het resultaat is een verrukkelijke traktatie. Hier is een recept voor crème brulee dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes slagroom
– 1/2 kopje suiker
– 5 eidooiers
– 1 theelepel vanille-extract
– 2 eetlepels bruine suiker

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 325 graden Fahrenheit.

2. Klop de eidooiers en suiker samen in een kom tot het een lichtgele kleur krijgt.

3. Voeg de slagroom en vanille-extract toe en meng goed.

4. Verdeel het mengsel over 4 ovenbestendige kommen.

5. Plaats de kommen in een ovenschaal en vul de schaal met warm water tot de helft van de kommen.

6. Bak de crème brulee in de oven gedurende 30-35 minuten.

7. Haal de kommen uit de oven en laat afkoelen.

8. Bestrooi de bovenkant van elke crème brulee met bruine suiker.

9. Plaats de kommen onder de grill of gebruik een brander om de suiker te karamelliseren.

10. Laat afkoelen en serveer. Geniet ervan!

Crème brulee

Geef een reactie

Schuiven naar boven