Couscous vegetarisch

Couscous is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maken we een vegetarische couscous met een heerlijke mix van groenten. Het is een makkelijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 250 gram couscous
– 500 ml groentebouillon
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
– 1 blikje mais, uitgelekt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de bouillon in een pan en voeg de couscous toe. Laat de couscous 5 minuten koken en zet het vuur uit. Laat de couscous afgedekt staan.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de paprika, courgette, kikkererwten en mais toe en bak alles 5 minuten.

3. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog 2 minuten.

4. Voeg de couscous toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de couscous met wat extra olijfolie en wat verse kruiden. Eet smakelijk!

Couscous vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven