Couscous vega

Couscous is een heerlijk en gezond gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maak je een vega variant met een heerlijke mix van groenten. Het is een makkelijk en snel te bereiden gerecht dat je zowel warm als koud kunt eten.

Ingrediënten:

– 200 gram couscous
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode ui, gesnipperd
– 1 courgette, in blokjes
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui.

3. Voeg de courgette, paprika en kikkererwten toe en bak deze 5 minuten mee.

4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, citroensap, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de gekookte couscous toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng het gerecht op smaak met extra zout en peper.

7. Serveer de couscous warm of koud.

Couscous vega

Geef een reactie

Schuiven naar boven