Couscous marokkaans

Couscous Marokkaans is een heerlijk gerecht dat veel smaken combineert. Het is een traditioneel Marokkaans gerecht dat bestaat uit kleine korrels van durum tarwe, groenten, kruiden en vlees. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar stappen kunt bereiden. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Marokkaanse couscous.

Ingrediënten:

– 250 gram couscous
– 500 ml kippenbouillon
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 courgette, in blokjes gesneden
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 200 gram garnalen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de bouillon in een pan en voeg de couscous toe. Laat de couscous 5 minuten koken en zet het vuur uit.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, tomaten, paprika, courgette, komijn, koriander, paprikapoeder, kurkuma en zout toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de kip en garnalen toe en bak nog 5 minuten.

4. Voeg de couscous toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten koken.

5. Serveer de couscous met wat extra olijfolie en verse kruiden.

Eet smakelijk!

Couscous marokkaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven