Couscous gehakt

Couscous gehakt is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van kruidig gehakt, knapperige groenten en kleine korrels couscous. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel chili poeder
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1/2 kopje kleine korrels couscous
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed om.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed om.

6. Voeg de couscous toe en roer goed om.

7. Voeg het water toe en roer goed om.

8. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten koken.

9. Verdeel het gehakt over een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gehakt in de oven gedurende 15 minuten.

10. Serveer het gehakt met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Couscous gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven