Courgettebrood

Courgettebrood is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een lekker alternatief voor gewoon brood en het is ook een goede manier om extra groenten in je dieet te krijgen. In dit recept gebruiken we courgette, eieren, bloem, kaas en kruiden om een heerlijk, knapperig brood te maken. Dit brood is perfect als ontbijt, lunch of snack. Laat je fantasie de vrije loop en voeg wat extra ingrediënten toe om het nog lekkerder te maken!

Ingrediënten:

– 2 courgettes, geraspt

– 2 eieren

– 1 kopje bloem

– 1/2 kopje geraspte kaas

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rasp de courgettes en knijp het overtollige vocht eruit.

3. Klop de eieren in een kom en voeg de geraspte courgette toe.

4. Voeg de bloem, kaas, bakpoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe en meng alles goed.

5. Vet een bakplaat in met wat olie en giet het mengsel erop.

6. Bak het brood in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het goudbruin is.

7. Laat het brood afkoelen en serveer het warm. Geniet ervan!

Courgettebrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven