Courgette in het zuur

Courgette in het zuur is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekkere manier om courgette te bereiden en het is ook nog eens gezond. De combinatie van de zure smaak van de azijn en de zoete smaak van de suiker maakt dit gerecht heerlijk. Hieronder volgt het recept voor courgette in het zuur.

Ingrediënten:

– 2 courgettes

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de courgettes en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

3. Leg de plakjes courgette op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie.

4. Rooster de courgetteplakjes in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm intussen de azijn, suiker, zout, peper, knoflookpoeder, oregano, basilicum en peterselie in een kleine pan.

6. Laat het mengsel afkoelen.

7. Haal de courgetteplakjes uit de oven en leg ze in een kom.

8. Giet het afgekoelde mengsel over de courgetteplakjes en meng alles goed.

9. Laat de courgette in het zuur minstens een uur marineren.

10. Serveer de courgette in het zuur als bijgerecht.

Courgette in het zuur

Geef een reactie

Schuiven naar boven