Cottage pie

Cottage Pie is een klassieke Engelse maaltijd die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke ovenschotel met gehakt, groenten en een knapperige aardappelkorst. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt het recept voor Cottage Pie.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 wortel, in kleine blokjes
– 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 ml kippenbouillon
– 500 gram aardappelpuree
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak alles tot het gehakt gaar is.

3. Voeg de tomatenpuree, tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door.

4. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal.

6. Meng de aardappelpuree met de boter en melk en verdeel het over het gehaktmengsel.

7. Bak de cottage pie in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Serveer de cottage pie met een frisse salade.

Cottage pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven