Coquilles st jacques

Coquilles St Jacques is een klassieke Franse schotel die bestaat uit schelpdieren, champignons en een romige saus. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Dit recept is een eenvoudige manier om deze klassieke schotel te maken.

Ingrediënten:

– 8 schelpdieren
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje melk
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje fijngehakte ui
– 1/4 kopje fijngehakte champignons
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de bloem toe en roer tot het een glad mengsel is.

3. Voeg de melk, wijn, bouillon, ui, champignons, peterselie, zout en peper toe en roer tot alles goed gemengd is.

4. Voeg de schelpdieren toe en roer tot ze goed bedekt zijn met de saus.

5. Breng het mengsel aan de kook en laat het 5 minuten koken.

6. Verdeel het mengsel over 4 ovenbestendige schaaltjes.

7. Bak de schaaltjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot de schelpdieren gaar zijn.

8. Serveer de coquilles St Jacques warm met een salade of aardappelpuree.

Coquilles st jacques

Geef een reactie

Schuiven naar boven