Coquilles simpel

Coquilles simpel is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een klassieker uit de Franse keuken en bestaat uit kleine schelpvormige pasta gevuld met een romige saus. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als je gasten hebt. Hier volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram coquilles
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 250 ml room
– 250 ml kippenbouillon
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de coquilles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is.

4. Voeg de room, kippenbouillon, boter, bloem, peterselie, zout en peper toe en breng aan de kook. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Giet de coquilles af en verdeel ze over een ovenschaal.

6. Giet de saus over de coquilles en zet de schaal in de oven. Bak de coquilles in ongeveer 20 minuten gaar.

7. Serveer de coquilles direct uit de oven.

Coquilles simpel

Geef een reactie

Schuiven naar boven