Coquilles herman den blijker

Coquilles Herman den Blijker is een heerlijk gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een klassiek gerecht dat al meer dan een eeuw bestaat en dat is gemaakt met kleine schelpdieren, room, witte wijn en kaas. Het is een heerlijk gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken en dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Hieronder volgt het recept voor Coquilles Herman den Blijker.

Ingrediënten:

– 500 gram kleine schelpdieren
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 liter room
– 1/2 liter witte wijn
– 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
– 100 gram geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg de schelpdieren toe en bak deze 2 minuten mee.

4. Voeg de bloem toe en roer goed door.

5. Voeg de room, witte wijn, peterselie, zout en peper toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel het mengsel over 4 ovenbestendige schaaltjes en strooi de geraspte kaas erover.

7. Zet de schaaltjes in de oven en bak de coquilles in ongeveer 15 minuten gaar.

8. Serveer de coquilles direct uit de oven.

Coquilles herman den blijker

Geef een reactie

Schuiven naar boven