Cinnamon buns

Cinnamon buns zijn een heerlijk zoet gebak dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze zachte, knapperige bollen zijn gevuld met een zoete kaneelvulling en bedekt met een glazuur van poedersuiker. Het is een perfecte traktatie voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. Met dit recept kun je in een mum van tijd een heerlijke lading cinnamon buns maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels kaneel
– 125 gram boter
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 150 gram suiker
– 1 eetlepel vanille extract

Voor de glazuur:

– 200 gram poedersuiker
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel.

3. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan het bloemmengsel.

4. Klop in een andere kom de eieren, melk, suiker en vanille extract.

5. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en kneed het deeg tot een soepel geheel.

6. Rol het deeg uit tot een rechthoek en bestrijk deze met wat boter.

7. Bestrooi het deeg met suiker en kaneel.

8. Rol het deeg op en snijd het in plakken van ongeveer 2 cm dik.

9. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de cinnamon buns in ongeveer 20 minuten gaar.

10. Laat de buns afkoelen.

11. Meng voor de glazuur de poedersuiker en melk en bestrijk de buns hiermee.

12. Serveer de cinnamon buns warm of koud.

Cinnamon buns

Geef een reactie

Schuiven naar boven