Cigkoftem is een traditionele Turkse gerecht dat wordt gemaakt met gehakt, rijst en kruiden. Het is een heerlijk, smakelijk en voedzaam gerecht dat eenvoudig te maken is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke, authentieke cigkoftem kunt maken.
Ingrediënten:
– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 koppen rijst
– 2 koppen water
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
3. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.
4. Voeg de tomatenpuree, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.
5. Voeg de rijst toe en roer goed door.
6. Voeg het water toe en roer goed door.
7. Breng aan de kook en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.
8. Verdeel het gerecht over een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gerecht 25 minuten.
9. Serveer de cigkoftem met wat extra olijfolie en verse kruiden.