Christmas pudding

Christmas pudding is een traditioneel Brits dessert dat wordt gegeten tijdens de kerstdagen. Het is een rijke, zoete pudding gemaakt met kruiden, rozijnen, sinaasappelschil, suiker, boter en eieren. Het wordt geserveerd met brandy-saus of custard. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Christmas pudding.

Ingrediënten:

– 200 gram rozijnen

– 100 gram gedroogde abrikozen

– 100 gram gedroogde pruimen

– 100 gram gedroogde krenten

– 100 gram suiker

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels gemalen kruidnagel

– 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil

– 100 gram boter

– 2 eieren

– 2 eetlepels brandy

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels maïzena

– 2 eetlepels gebroken walnoten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Doe de rozijnen, abrikozen, pruimen en krenten in een kom en voeg de suiker, kaneel, kruidnagel en sinaasappelschil toe.

3. Smelt de boter in een pan en voeg deze toe aan de kom met de droge ingrediënten.

4. Klop de eieren in een kom en voeg de brandy, melk, bloem en maïzena toe.

5. Voeg de eiermengsel toe aan de kom met de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.

6. Voeg de walnoten toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.

7. Vet een puddingvorm in en giet het mengsel in de vorm.

8. Dek de vorm af met aluminiumfolie en plaats de vorm in de oven.

9. Bak de pudding gedurende 1,5 uur.

10. Haal de pudding uit de oven en laat deze afkoelen.

11. Serveer de pudding met custard of brandy-saus.

Eet smakelijk!

Christmas pudding

Geef een reactie

Schuiven naar boven