Chocolade slof

Chocolade slof is een heerlijk en eenvoudig dessert dat iedereen kan maken. Het is een luchtige, zachte cake met een knapperige chocoladekorst. Deze chocolade slof is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke chocolade slof maken.

Ingrediënten:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels vanille-extract

– 100 gram pure chocolade

– 2 eetlepels koffiepoeder

– 2 eetlepels kokosrasp

– 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, cacaopoeder, melk, vanille-extract en chocolade toe en mix tot een glad beslag.

5. Voeg de koffiepoeder, kokosrasp en amandelschaafsel toe en meng goed.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de chocolade slof in de oven gedurende 40-45 minuten.

8. Laat de chocolade slof afkoelen en serveer.

Chocolade slof

Geef een reactie

Schuiven naar boven