Chocolade dessert

Chocolade is een van de meest populaire desserts ter wereld. Het is een heerlijke traktatie die iedereen kan genieten. In dit recept zal ik u laten zien hoe u een heerlijk chocolade dessert kunt maken. U zult een heerlijke chocoladecake maken met een romige chocoladesaus en een topping van vers fruit.

Ingrediënten:

– 200 gram pure chocolade
– 200 gram boter
– 4 eieren
– 200 gram suiker
– 2 theelepels vanille extract
– 200 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels cacaopoeder

Voor de chocoladesaus:

– 200 gram pure chocolade
– 200 ml slagroom

Voor de topping:

– Vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de chocolade en boter in een pan op laag vuur.

3. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg het vanille extract toe aan het eimengsel.

5. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het eimengsel en mix goed.

6. Voeg de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe en mix tot een glad beslag.

7. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

8. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten.

9. Laat de cake afkoelen.

10. Smelt de chocolade voor de saus in een pan op laag vuur.

11. Voeg de slagroom toe en mix goed.

12. Laat de saus afkoelen.

13. Giet de saus over de cake.

14. Garneer met vers fruit naar keuze.

15. Serveer en geniet van je heerlijke chocolade dessert!

Chocolade dessert

Geef een reactie

Schuiven naar boven