Chinese kool –

Chinese kool is een veelzijdige groente die vaak wordt gebruikt in Aziatische gerechten. Het is een lekkere, knapperige groente die een heerlijke smaak heeft. In dit recept wordt Chinese kool gebruikt om een heerlijke, gezonde salade te maken.

Ingrediënten:

– 1 krop Chinese kool, in dunne reepjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel rijstazijn

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kop gehakte pinda’s

– 1/4 kop gehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de Chinese kool toe en bak deze gedurende 5 minuten, of totdat de kool zacht is.

3. Voeg de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, suiker, knoflookpoeder, gemberpoeder, zout en peper toe en roer goed om.

4. Laat de kool nog 5 minuten bakken, of totdat de kool gaar is.

5. Voeg de pinda’s en koriander toe en roer goed om.

6. Serveer de salade warm of koud.

Chinese kool –

Geef een reactie

Schuiven naar boven