Chinese kool gehakt aardappelen

Chinese kool gehakt aardappelen is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is een heerlijke combinatie van smaken en textuur, waardoor het een favoriet is bij veel mensen. Hieronder volgt het recept voor Chinese kool gehakt aardappelen.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 grote ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 grote Chinese kool, in dunne reepjes gesneden
– 2 grote aardappelen, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen paprika
– 1 theelepel gemalen chilipeper
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de Chinese kool, aardappelen, sojasaus, komijn, koriander, paprika, chilipeper, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar.

6. Serveer de Chinese kool gehakt aardappelen met wat extra sojasaus en wat verse koriander. Eet smakelijk!

Chinese kool gehakt aardappelen

Geef een reactie

Schuiven naar boven