Chinese kool aardappel

Chinese kool aardappel is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een combinatie van Chinese kool, aardappelen, knoflook, gember en andere kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Hieronder volgt het recept voor Chinese kool aardappel.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 kop Chinese kool, in dunne reepjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel gember, fijngehakt

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Bak de aardappelen in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember en Chinese kool toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de gebakken aardappelblokjes toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de sojasaus toe en roer goed door.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de Chinese kool aardappel met rijst of naanbrood.

Chinese kool aardappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven