Chinese broccoli

Chinese broccoli is een heerlijke groente die vaak wordt gebruikt in Aziatische gerechten. Het is een kruising tussen kool en broccoli en heeft een stevige, knapperige textuur. Het is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. Hieronder volgt een recept voor Chinese broccoli met knoflook en gember.

Ingrediënten:

– 500 gram Chinese broccoli

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 eetlepel gember, geraspt

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel rijstazijn

– 1 theelepel suiker

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de Chinese broccoli en snijd de stelen in stukken van ongeveer 2 cm.

3. Leg de stukken Chinese broccoli op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Rooster de Chinese broccoli in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook, gember, sojasaus, sesamolie, rijstazijn, suiker, zout en peper toe.

6. Roerbak de ingrediënten gedurende 2 minuten.

7. Voeg de geroosterde Chinese broccoli toe aan de koekenpan en roerbak nog eens 2 minuten.

8. Serveer de Chinese broccoli met knoflook en gember direct.

Chinese broccoli

Geef een reactie

Schuiven naar boven