Chimichurri is een Argentijns sausje dat vaak wordt gebruikt om vlees te marineren of als dip. Het is een heerlijke combinatie van kruiden, knoflook, olijfolie en witte wijnazijn. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar minuten kunt maken. Hieronder volgt het recept voor chimichurri.
Ingrediënten:
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1/2 kopje olijfolie
– 1/4 kopje witte wijnazijn
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie
– 1/4 kopje fijngehakte koriander
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed.
2. Laat de saus minstens een uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
3. Serveer de chimichurri bij gegrild vlees, vis of groenten.