Chilli

Chili is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het is een geweldige manier om een smakelijke maaltijd te maken die vol zit met smaak en voedingsstoffen. In dit recept maken we een klassieke chili met gehakt, bonen, tomaten en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje kidneybonen
– 1 blikje maïs
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oreganopoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, kidneybonen, maïs, chilipoeder, komijnpoeder, oreganopoeder, paprikapoeder, cayennepeper, suiker, zout en peper toe en roer goed om.

5. Breng aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken.

6. Proef en voeg eventueel meer kruiden toe naar smaak.

7. Serveer de chili met rijst of tortillachips.

Chilli

Geef een reactie

Schuiven naar boven