Chili sin carne

Chili sin carne is een heerlijke vegetarische maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een smaakvolle, voedzame maaltijd die je met een paar ingrediënten kunt maken. Deze chili sin carne is een combinatie van kikkererwten, tomaten, paprika’s, uien en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die je met een paar ingrediënten kunt maken en die je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 groene paprika, in blokjes

– 1 blik kikkererwten, uitgelekt

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika’s toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, oregano, koriander, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de verse koriander toe en roer goed.

7. Laat de chili nog 5 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de chili sin carne met rijst of tortilla’s.

Chili sin carne

Geef een reactie

Schuiven naar boven