Chili con carne met bruine bonen

Chili con carne met bruine bonen is een heerlijk Mexicaans gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een kruidige, smaakvolle maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Met de bruine bonen erbij, is het een heerlijk vullend gerecht dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. Hier volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blik bruine bonen, uitgelekt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel suiker
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

2. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

3. Voeg de tomatenblokjes, bruine bonen, chilipoeder, komijnpoeder, oregano, paprikapoeder, cayennepeper, suiker, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de chili con carne met bruine bonen met rijst of tortilla’s.

Chili con carne met bruine bonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven