Chili con carne gehakt simpel

Chili con carne is een heerlijk Mexicaans gerecht dat eenvoudig te maken is. Het is een kruidige, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een avondmaaltijd. In dit recept gebruiken we gehakt als vlees, maar je kunt ook kip of vegetarisch vlees gebruiken. Met de juiste ingrediënten en een beetje tijd kun je een heerlijke chili con carne maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik kidneybonen
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de paprika, tomatenblokjes, kidneybonen, chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, oregano, paprikapoeder en cayennepeper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Laat de chili con carne sudderen op een laag vuur gedurende ongeveer 20 minuten.

7. Verdeel de chili con carne over ovenschaaltjes en zet de schaaltjes in de oven. Bak de chili con carne gedurende ongeveer 20 minuten.

8. Serveer de chili con carne met rijst, tortilla’s of stokbrood.

Eet smakelijk!

Chili con carne gehakt simpel

Geef een reactie

Schuiven naar boven