Chiffon cake

Chiffon cake is een luchtige, zachte cake die heerlijk smaakt. Het is een van de meest populaire cakesoorten en het is gemakkelijk te maken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke chiffon cake kunt maken.

Ingrediënten:

– 225 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 4 eieren
– 175 gram suiker
– 1/2 kopje olie
– 1/2 kopje melk
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. Klop de eieren en suiker in een andere kom tot het licht en luchtig is.

4. Voeg de olie, melk en vanille extract toe aan de eieren en suiker en mix goed.

5. Voeg het bloemmengsel toe aan het eimengsel en mix tot een glad beslag.

6. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.

7. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geniet van je heerlijke chiffon cake!

Chiffon cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven