Chicken masala

Chicken Masala is een heerlijke Indiase curry die een perfecte balans heeft tussen zoet, zuur, pittig en kruidig. Het is een van de meest populaire gerechten in India en wordt vaak geserveerd met rijst of naanbrood. In dit recept gebruiken we kip, tomaten, kruiden en specerijen om een heerlijke curry te maken. Met deze stap-voor-stap instructies kun je een heerlijke Chicken Masala maken die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 tomaten, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje water

– 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze gedurende 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

2. Voeg de knoflook, tomaten, kurkuma, komijnpoeder, garam masala, chili poeder en zout toe en bak gedurende 2 minuten.

3. Voeg de kip toe en bak gedurende 5 minuten, of tot de kip gaar is.

4. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de verse koriander toe en roer goed door.

6. Serveer de Chicken Masala met rijst of naanbrood.

Chicken masala

Geef een reactie

Schuiven naar boven