Charlotte

Charlotte is een heerlijk dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een luchtige cake met een vulling van vers fruit en een topping van slagroom. Het is een perfecte afsluiting van een maaltijd of een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor een heerlijke charlotte.

Ingrediënten:

– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels melk
– 500 gram vers fruit (aardbeien, bramen, frambozen, etc.)
– 500 ml slagroom

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng goed.

5. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag.

6. Vet een springvorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de cake afkoelen.

9. Verdeel het vers fruit over de cake.

10. Klop de slagroom tot een stevige massa en verdeel deze over de cake.

11. Laat de charlotte minstens 2 uur in de koelkast staan voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Charlotte

Geef een reactie

Schuiven naar boven