Char siu saus

Char siu saus is een klassieke Chinese saus die vaak wordt gebruikt om vlees, gevogelte en zelfs vis te marineren. Het is een zoete, pittige saus die een heerlijke smaak aan je gerechten geeft. De saus is gemaakt van een combinatie van sojasaus, hoisin saus, rijstwijn, suiker, knoflook, gember en sesamolie. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke saus kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels hoisin saus
– 2 eetlepels rijstwijn
– 2 eetlepels suiker
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gember, fijngehakt
– 1 theelepel sesamolie

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door.

2. Breng de saus aan de kook in een kleine pan en laat het 5 minuten koken.

3. Laat de saus afkoelen en giet het in een pot.

4. Bewaar de saus in de koelkast tot gebruik.

Je char siu saus is nu klaar om te gebruiken. Geniet ervan!

Char siu saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven