Chana masala

Chana Masala is een heerlijke Indiase curry die gemaakt wordt met kikkererwten. Het is een veelzijdige maaltijd die je kunt aanpassen aan je eigen smaak. Het is een geweldige manier om kikkererwten te eten en het is ook nog eens gezond. Hieronder volgt een recept voor Chana Masala.

Ingredi├źnten:

– 2 kopjes kikkererwten (ingemaakt of vers)

– 2 uien, gehakt

– 2 tomaten, gehakt

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 theelepels komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel garam masala

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 kopje kokosmelk

– 2 eetlepels olijfolie

– 1/4 kopje gehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze tot ze glazig zijn.

2. Voeg de knoflook, tomaten, komijnpoeder, kurkuma, chili poeder, garam masala en zout toe en bak alles nog een paar minuten.

3. Voeg de kikkererwten toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de gehakte koriander toe en roer alles goed door elkaar.

6. Serveer de Chana Masala met rijst of naanbrood.

Chana masala

Geef een reactie

Schuiven naar boven