Championsoep

Championsoep is een heerlijke, voedzame soep die gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond of als lunch. De soep is gevuld met groenten, aardappelen en spek, waardoor het een heerlijke, smaakvolle maaltijd is. Hieronder volgt het recept voor championsoep.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in plakjes

– 2 stengels bleekselderij, in plakjes

– 2 aardappelen, in blokjes

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 liter groentebouillon

– 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

– 100 gram spek, in blokjes

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg de wortels, bleekselderij en aardappelen toe en bak deze 5 minuten mee.

3. Voeg de tomatenpuree, groentebouillon, peterselie, spek, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de soep met wat extra peterselie en een stukje stokbrood.

Eet smakelijk!

Championsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven