Champion ragout

Champion ragout is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een klassieke Franse stoofpot die wordt bereid met champignons, uien, wortelen, knoflook, wijn en kruiden. Het is een geweldige manier om een verscheidenheid aan groenten te combineren in een smakelijke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor champion ragout.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortelen, in plakjes

– 250 gram champignons, in plakjes

– 1 eetlepel tijm

– 1 eetlepel rozemarijn

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje droge witte wijn

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 kopje groentebouillon

– 1 blikje kikkererwten, uitgelekt

– 1/4 kopje verse peterselie, gehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook, wortelen en champignons toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

2. Voeg de tijm, rozemarijn, zout en peper toe en bak nog eens 1 minuut.

3. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel 5 minuten koken.

4. Voeg de tomatenpuree, groentebouillon en kikkererwten toe en breng aan de kook.

5. Laat de ragout 15 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de peterselie toe en laat nog eens 5 minuten koken.

7. Serveer de ragout warm met rijst of aardappelpuree.

Champion ragout

Geef een reactie

Schuiven naar boven