Champignons pasta

Pasta met champignons is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De smaakvolle champignons en de romige saus maken dit gerecht heerlijk en het is een geweldige manier om je pasta te verrijken. Hier volgt het recept voor champignons pasta.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta

– 500 gram champignons

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 1 eetlepel bloem

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje room

– 1/2 kopje geraspte kaas

– 1/4 kopje peterselie

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de champignons in plakjes.

3. Verwarm de olijfolie en boter in een grote koekenpan.

4. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

5. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten.

6. Voeg de bloem, zout en peper toe en roer goed.

7. Voeg de room toe en roer goed.

8. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

9. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed.

10. Voeg de gekookte pasta toe en roer goed.

11. Verwarm de pasta nog 2 minuten.

12. Garneer met peterselie en serveer.

Champignons pasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven