Champignonroomsaus

Champignonroomsaus is een heerlijke saus die je bij veel gerechten kunt serveren. Het is een saus die gemaakt wordt met champignons, room en kruiden. De saus is makkelijk te maken en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt een recept voor champignonroomsaus.

Ingrediënten:

– 200 gram champignons
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje room
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel tijm

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een pan en voeg de champignons toe. Bak de champignons gedurende 5 minuten.

2. Voeg de bloem toe en roer goed. Bak nog eens 2 minuten.

3. Voeg de room toe en roer goed. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg het zout, peper en tijm toe en roer goed. Laat de saus nog eens 5 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de saus bij je favoriete gerecht.

Champignonroomsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven