Champignon vegetarisch

Vegetarisch champignongerecht is een heerlijke manier om de smaak van champignons te genieten. Deze vegetarische versie is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als een gezonde lunch. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 500 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 uien, in dunne ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje groene olijven, in plakjes gesneden
– 1/2 kopje geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

3. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn.

4. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed om.

5. Voeg de olijven en pijnboompitten toe en roer goed om.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet in de oven. Bak gedurende 20 minuten.

7. Serveer warm met een salade of gebakken aardappelen.

Champignon vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven