Champignon saus

Champignon saus is een heerlijke saus die je kunt maken met champignons, room en kruiden. Het is een perfecte saus om te serveren bij vlees, vis of gegrilde groenten. De saus is makkelijk te maken en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept voor champignon saus.

Ingrediënten:

– 500 gram champignons
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 kopje room
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een pan en voeg de champignons toe. Bak de champignons op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn.

2. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat de bloem een paar minuten bakken.

3. Voeg de room toe en roer goed. Laat de saus op laag vuur koken totdat de saus dikker wordt.

4. Voeg de tijm, oregano, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus nog een paar minuten koken.

5. Serveer de saus bij vlees, vis of gegrilde groenten.

Champignon saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven