Champignon roomsaus

Champignon roomsaus is een heerlijke saus die je bij veel gerechten kunt serveren. Het is een saus die gemakkelijk te maken is en die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we champignons, room, boter, ui, knoflook en kruiden om een heerlijke roomsaus te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram champignons
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels boter
– 200 ml room
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de champignons in plakjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en zet de bakplaat in de oven. Bak de champignons in ongeveer 10 minuten gaar.

3. Fruit de ui en knoflook in de boter in een pan. Voeg de gebakken champignons toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de room toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de tijm, oregano en paprikapoeder toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Breng de saus op smaak met zout en peper.

7. Serveer de saus bij je favoriete gerecht. Eet smakelijk!

Champignon roomsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven