Challah

Challah is een traditioneel Joods brood dat wordt gebruikt voor sabbat en andere feestelijke gelegenheden. Het is een luchtig, zoet brood dat wordt gebakken met eieren, suiker, bloem en boter. Het is een heerlijk brood dat je kunt eten als ontbijt, lunch of diner. Hieronder volgt een recept voor het maken van challah.

Ingrediënten:

– 4 kopjes bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 eieren

– 1/2 kopje lauw water

– 1/4 kopje olie

– 2 theelepels gist

– 1/4 kopje honing

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout en suiker in een grote kom.

2. Voeg de eieren, lauw water, olie en gist toe en meng alles goed.

3. Kneed het deeg met je handen tot het glad en elastisch is.

4. Voeg de honing toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

5. Leg het deeg in een grote kom, dek het af met een vochtige doek en laat het 1 uur rijzen.

6. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een lange streng.

7. Vorm de strengen tot een vlecht en leg de vlecht in een ingevette bakvorm.

8. Dek de vlecht af met een vochtige doek en laat het nog een uur rijzen.

9. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

10. Bak de challah gedurende 30-35 minuten totdat het goudbruin is.

11. Laat de challah afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Challah

Geef een reactie

Schuiven naar boven